Saturday, November 19, 2016

7 TYPES OF ENCEBOLLADO - 7 TIPOS DE ENCEBOLLADO

Although it’s a small country, the Ecuadorian cuisine is quite varied. This is because the country has four natural regions which have different, traditions, climates, variety of spices and products. Based on the natural regions of the country, several typical dishes are made by their local ingredients.

Even though it was created in the Coast, the encebollado is a very popular soup consumed in every corner of the country. Products for exportation such as albacore tuna which are well known in the European and Asian markets are used for its preparation. The recipe also contains yucca, onions, tomatoes, lemon, pepper and some add Peruvian pepper; but each encebollado its own unique taste given by who prepares it. You can eat it with plantain chips, popcorn, rice, bread, avocado, and fried plantains.

This is one of Ecuadorian’s favorite soups. The "experts" say it is perfect to get you out of a hangover after a night out drinking, so, the best time to eat it is between dawn and morning.

In the pictures below are our best culinary samples of the encebollado, which can be prepared in different ways with each regions own characteristic ingredients.

A pesar de ser un país pequeño, la gastronomía Ecuatoriana es bastante variada. Esto se debe a que dentro del país se encuentran cuatro regiones naturales las cuales tienen diferentes costumbres, tradiciones, climas, variedad de especias y productos. Basándose en las regiones naturales del país, se subdividen los diversos platos típicos e ingredientes principales.

Aunque nació en la Costa, el encebollado es una sopa muy popular consumida en todos los rincones del Ecuador. Para su preparación se utilizan productos de exportación como el atún y la albacora los cuales se han posicionado en mercados europeos y asiáticos. La receta contiene yuca, cebolla, tomate, pescado, limón, pimiento y algunos le agregan ají peruano; pero cada encebollado lleva el sello de quien lo prepara. Se lo acompaña con chifles, canguil, arroz, pan, aguacate, patacones y hasta con cocolón.

Ésta es otra sopa preferida por los ecuatorianos. Dicen los “expertos” que es el plato perfecto para sacarte de un chuchaqui (resaca) después de una noche de tragos, por eso, la hora favorita de consumirlo es entre la madrugada y la mañana.

En las siguientes imágenes encontramos nuestras mejores muestras culinarias, el encebollado, el que se puede preparar de diferentes formas con ingredientes propios y característicos de cada región.

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(Photo by: Ministerio de Turismo) 
Spondylus
This delicious dish is available along the whole Spondyllus route where you can find a wide variety of seafood.
A lo largo de la ruta Spondyllus se encuentra este delicioso plato, ya que existe una variedad de mariscos.

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(Photo by: Ministerio de Turismo) 
Pichincha
Encebollado from the Andes is accompanied by popcorn and toasted corn..
El encebollado serrano se acompaña con canguil y maiz tostado.

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(Photo by: Ministerio de Turismo) 
Napo
Yellow yucca is its most distinctive ingredient.
La yuca amarilla es su ingrediente más distintivo.

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(Photo by: Ministerio de Turismo) 
Manabí
This dish is prepared with peanuts and the octopus.
A este plato se lo prepara con maní y pulpo.

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(Photo by: Ministerio de Turismo) 
Machala
Its main touch is shrimp and is found throughout the country.
Su toque principal es el camarón y se lo encuentra en todo el país. 

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(Photo by: Ministerio de Turismo) 
Guayas
Its main feature is that it comes with bread, banana chips, rice and it has a lot of yucca.
La principal característica es que se  lo acompaña con pan, chifles, arroz y este plato tiene mucha yuca.

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(Photo by: Ministerio de Turismo) 
Esmeraldas
It’s prepared with chillangua, a native herb from this area and is served with seashells.
Es preparado con chillangua, una yerba nativa de esta zona y se lo acompaña con conchas.

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